na začátek stránky
Pohodová dovolená pro seniory 55+ | Cesty za odpočinkem i poznáním
+420 222 937 627
zajezdy@delfintravel.cz Menu ▼

Pochod kolem Menorcy
po legendární Koňské stezce
Aktivní zájezd




Recenze zájezdu:

Zájezd Pochod kolem Menorcy se mě moc líbil. Program splnil moje očekávání. Počasí přálo, nebylo ještě velké vedro, průvodkyně byla moc sympatická, ochotná, hodně nám pověděla o tomto ostrově. Ubytování i stravování nemělo chybu. Prostě tomu nejde nic vytknout, píši vám 1 s * !
- Menorca, termín: 25. 5. - 1. 6. 2019
Těšíme se na zájezd s Delfínem na Menorcu, loni jsme tam byli s vámi na pochodu, letos si chceme ostrov i sami prozkoumat. Měli jsme skvělou průvodkyni, paní Evu Santana, pro Menorcu nás přímo nadchla. Prosím, moc jí od nás pozdravujte. Taky paní Pavla, která se starala v hotelu Xaloc o pobytové hosty, byla moc milá a kdykoli ochotná poskytnout dobré rady a informace. Obě se o nás vzorně staraly i při odbavování na letišti na cestě zpět, což uvolnilo cestovní napětí. Byli jsme celou dobu doslova jak v bavlnce. Hotel byl příjemný, vzorně čistý, personál velmi ochotný a vstřícný, dobrého jídla a pití, co hrdlo ráčí.
- Menorca, termín: září - říjen 2018
Mnohokrát děkuji za vynikající zájezd na Menorcu, budeme z toho čerpat ještě dlouho. Doporučíme ve svém okolí a budeme doufat, že se s vámi vypravíme (letadlem a pěšky) do nějaké podobné destinace, už listujeme katalogem na příští rok.
- Menorca, termín: říjen 2018
Ráda bych touto cestou pochválila vašeho průvodce pana Daniela, který se nám věnoval při našem pobytu na Menorce v termínu 6.-13.10.2018. Díky němu jsme měli krásnou dovolenou! Jelikož jeho kolega onemocněl, musel se věnovat i další skupině. Vše bravurně zvládl, s klidem a úsměvem. Jeho pohotovost a flexibilita na nás všechny působila velice příjemně a bez výjimky se celá skupina na něj těšila. Jeho výklad,vstřícnost a ochota, podtržené humorem, byly samozřejmostí. Přála bych vám, aby jste jeho služeb mohli využívat ještě dlouho a doporučila bych vám pana Daniela náležitě ocenit! Díky němu se na Menorcu chystám i v roce příštím a doporučuji tento typ dovolené všem mým známým! Vyřiďte mu prosím srdečné pozdravy, přání pevného zdraví a mnoho zdaru v osobním i profesním životě!
- Menorca, termín: říjen 2018
V sobotu jsme se vrátili ze zájezdu (od 6.10. do 13.10.2018) s názvem Pochod kolem Menorcy 55+. Byli jsem s manželem 100% spokojeni. Největší zásluhu na tom měla naše průvodkyně p. Zdenička Švarcová, která se nám nadstandardně věnovala. Zvláště oceňujeme, že nám na poslední den, kdy jsme odlétali až večer, zorganizovala výlet do hl. města. Ubytování bylo také velice příjemné, stravování perfektní, velice milý byl i personál jídelny. Měli jsme velké štěstí i na ostatní členy naší skupiny, kteří byli velmi příjemní, vtipní a dochvilní lidé. Opravdu nemáme ani jednu připomínku, ještě jednou velké díky.
- Menorca, termín: říjen 2018

Byli jsme od vaší cestovní kanceláře Delfín travel 22. 9. - 29. 9. 2018 na dovolené - poznávací zájezd pochod kolem Menorcy. Byla to nádherná dovolená, vše bylo perfektně zajištěno. Chtěli bychom vaší cestovní kanceláři za vše poděkovat. Velký dík patří paní delegátce Evě Santana, velice příjemná a vstřícná ke klientům. Doufáme, že se opět brzy rozhodneme pro vaší cestovní kancelář. 

- Menorca, termín: září 2018
V termínu od 23.5.2018 do 6.6.2018 jsme se s přítelem zúčastnili Vámi pořádaného zájezdu Pochod kolem Menorky. Chtěla jsem Vám moc poděkovat za super dovolenou, s naprosto profesionálním poskytnutím služeb Vaší CK. Byli jsme úplně nadšeni z celkové organizace, ať se to týkalo odbavení na letištích, svozů na jednotlivé etapy pochodu, atd. Velké díky patří i úžasné průvodkyni Marice. Od svého návratu stále doporučujeme služby CK Delfín travel, protože jsme byli skutečně moc spokojeni a určitě se s Vámi chystáme na nějaké další zahraniční cesty. Přeji Vám hodně úspěchů a mnoho spokojených klientů.
- Menorca, termín: květen-červen 2018
V sobotu večer jsme se vrátili z pochodu kolem Menorky 23.5.2018 – 2.6.2018. Tento zájezd, ubytování a stravování bylo opravdu na jedničku. Navíc díky paní průvodkyni Kláře Rouskové, její srdečné povaze, hlubokým znalostem, organizačním schopnostem, ochotě a vstřícnosti ke všem klientům, byl zájezd zážitkově umocněn. Prosím poděkujte jí. Je to člověk na svém místě. Přejeme vám více takových průvodců.
- Menorca, termín: květen-červen 2018
Chtěla jsem Vám moc poděkovat za super dovolenou s naprosto profesionálním poskytnutím služeb Vaší CK. Byli jsme úplně nadšeni z celkové organizace, ať se to týkalo odbavení na letištích, svozů na jednotlivé etapy pochodu, atd. Velké díky patří i úžasné průvodkyni Marice. Od svého návratu stále doporučujeme služby CK Delfín travel, protože jsme byli skutečně moc spokojeni a určitě se s Vámi chystáme na nějaké další zahraniční cesty. Přeji Vám hodně úspěchů a mnoho spokojených klientů.
- Menorca, termín: květen-červen 2018
Děkujeme za zprostředkování zájezdu Pochod kolem Menorky, který jsme podnikli 7.-14.10.2017. Ubytování bylo příjemné, 2 km od Ciutadelly pohodlně pěšky. K hotelovým službám žádné výhrady, stravování pestré, bohaté, všude čisto. Ocenění si zaslouží průvodce Daniel Janauer, který byl milý, ochotný, zodpovědný, dochvilný a program měl vzorně připravený. Počasí bylo po celou dobu slunečné, letní, moře vhodné ke koupání. Neskutečně krásné a čisté pláže poloprázdné. Menorka nás překvapila bohatostí zeleně a pestrostí biotopů na tak malém prostoru. Bonusem byly stovky rozkvetlých vřesových keřů a drobných ocúnů, stejně jako kroužící luňáci, orli a supi na obloze. Zájezd doporučujeme všem milovníkům zdravého pohybu v civilizací nezničené přírodě. Pokud by CK Delfín pořádala podobný pochod jinde, s chutí se zúčastníme.
- Menorca, termín: říjen 2017
Obdrželi jsme od vás certifikát o absolvování pochodu po Cami de Cavalls na ostrově Menorka v období 7. - 14. 10. 2017, za který děkujeme. Bylo to milé překvapení, které v nás znovu vyvolalo vzpomínky na moc pěknou dovolenou. Byl to opravdu vydařený týden v pěkné přírodě, možnost koupání na téměř prázdných krásných plážích. Celý program byl velmi pěkně zvolen. Počasí nám přálo, ubytování i strava bez připomínek. Velkou měrou se o zdařilý průběh zasloužil náš průvodce p. Daniel Janauer. Vždy velmi dobře připravený, dochvilný se spoustou potřebných i zajímavých informací vtipně podávaných.
- Menorca, termín: říjen 2017
Obdrželi jsme od vás Certifikát za absolvování pochodu kolem Menorcy. Jak se říká "Maličkost potěší" a nás opravdu potěšila. Chceme ještě poděkovat naší průvodkyni Marice Višňové. Vzorně se o nás starala a má dar něčeho, co zejména seniory 55+ potěší, a to je úžasný smysl pro humor. Rádi s vámi zase někam vyrazíme.
- Menorca, termín: květen 2017
Byla jsem účastnicí vámi pořádaného Pochodu kolem Menorky. Před dvěma týdny jsme se vrátili, ale pořád z toho žiju – nabila jsem se tam ohromnou energií. Dnes mě potěšil i diplom, který jsem nečekala, a za který děkuji.

Objela jsem už půlku světa s různými cestovkami, a kdybych už své úspory neprocestovala a nebylo mi právě pětasedmdesát, jezdila bych jenom s vámi.

Byla jsem ve skupince rychlochodců, někdy to bylo i akční a náročné, ale jsem trénovaná, ušla bych i víc. Přikládám svou fotozprávu s krátkými texty, kterou posílám všem svým kamarádům a známým, abych si ušetřila nevýstižnou odpověď na jejich otázku: Jaké to tam bylo? Je tam hodně obrázků, málo textu – tu krásu nelze popsat slovy…

Zvláštní poděkování patří CK Delfin travel a skvělé veselé průvodkyni a organizátorce Marice Višňové. Jediné, co mi trochu kazí vzpomínku, že jsem při své skleróze zapomněla při odjezdu své tři náhrdelníky viset na lampičce v pokoji a že se zřejmě nenašly. Nevadí, přišla jsem v životě o víc…

Moc se mi na tomto putování líbilo, že jsem si neznámou krajinu mohla skutečně pošlapat vlastníma nohama, očmuchat, ochutnat, užít a zažít… Výborný byl odpočinkový třetí den i oba závěrečné - pláže byly naše! Děkuju moc!
- Menorca, termín: květen-červen 2017
Mnohokrát děkuji za certifikát vystavený po pochodu na Menorce. Ráda bych pochválila výjimečného mladého člověka. Byla to vedoucí zájezdu Mgr. Marika Višňová. Byl to díky ní neskutečně záživný a veselý pochod. Chválím její empatii, nekonečný humor a otevřenost, ohleduplnost. Děkuji za vše.
- Menorca, termín: květen-červen 2017
3. června jsme se vrátili z Menorky, z putovního zájezdu Senior 55 +. Celý zájezd včetně pobytu se nám velice líbil, ale nejvíce ze všeho musíme vyzvednout a pochválit naši průvodkyni paní Kláru Rouskovou. Po celou dobu pobytu se nám maximálně věnovala, měla nastudované informace jak o historii Menorky tak o současnosti a podávala nám je velice přijatelnou a srozumitelnou formou. Chtěli bychom jí touto cestou poděkovat a vás prosíme, aby jste jí toto poděkování předali.
- Menorca, termín: květen-červen 2017
Ráda bych poděkovala za výborný nápad zorganizovat pochod kolem Menorcy po Cami de Cavalls. S kamarádkou jsme se zúčastnily zájezdu 24.5.- 3.6.2017 a byly jsme s dovolenou opravdu moc spokojeny. Vybraly jsme si termín na 10 nocí a byla to skvělá volba. Vyhovovala nám organizace zájezdu, kdy vždy po dvou dnech na túrách byl zařazen den volna. Menorca nám učarovala svojí krásou a možnost obejít jí pěšky nám umožnila vychutnat si neporušenou středomořskou přírodu, její vůně, ticho, klid v liduprázdné krajině, ale i horko a prach na cestách. Teplo tedy bylo větší, než jsme očekávaly, ale mělo to tu výhodu, že se moře rychle ohřálo a osvěžující koupel po celodenním putování byla velmi příjemná. Club Hotel Aguamarina  byl trochu velký na náš vkus, dostaly jsme pokoj nad hlavním vchodem, kde jsme nebyly ušetřeny hluku z nočních příjezdů a odjezdů s rachocením kufrů a práce popelářů také nebyla nejtišší, ale služby v hotelu byly vynikající a stravování nemělo chybu. Pláž u hotelu je krásná, prostorná a dokonale čistá. Organizace jednotlivých denních programů, přesně načasovaná doprava, mapky túr, podrobný popis cesty a péče starostlivé průvodkyně Jitky Bortlové nám umožnily bez obav si vychutnat putování po krásné Menorce. Byla to nezapomenutelná dovolená a mohu ji všem milovníkům pěší turistiky jen doporučit. To se prostě musí zažít… hned bych si to střihla ještě jednou 😀
- Menorca, termín: květen-červen 2017
Chci poděkovat za nádhernou dovolenou, kterou jsem díky vaší cestovní kanceláři právě absolvovala. V sobotu 3.6. 2017 jsme se vrátily s kolegyní ze zájezdu na Menorcu pro seniory, a to z varianty pro „chodící“. Dovolenou jsme absolvovaly v klidu, pohodě, s profesionálním a hlavně lidským přístupem naší průvodkyně Mariky Višňové. Jsme přesvědčené, že tato dovolené byla připravena vaší cestovkou zodpovědně a skutečně na základě zkušeností se seniory, s lokalitou, prostě profesionálně po všech stránkách. Děkujeme za sebe a jsem přesvědčená, že z naší skupiny se určitě ještě někdo ozve, aby poděkoval za bezchybnou dovolenou na úrovni.
- Menorca, termín: květen 2017
Dobrý den, minulou neděli jsme se s manželkou vrátili ze zájezdu - Pochod kolem Menorky. S odstupem týdne můžeme zájezd hodnotit objektivně i po odeznění čerstvých emocí.

Dlouho jsem program letošní dovolené hledal a až Vaše nabídka mne jednoznačně zaujala, neboť nejsem přítelem pasivního trávení volna a vyhledávám jakoukoliv sportovní aktivitu pro posílení mého organismu. Obavy z prvního ročníku pochodu (na netu nerecenzovaného), byly rozptýleny hned první den. Patrně také díky naší průvodkyni Marice Višňové (myslím si spoluautorce trasy), pochod neměl „hluché místo“, precizní načasování délek i směru etap, přizpůsobené rozdílné kondici účastníků, tištěný průvodce (vděčná památka), mapky každé etapy, příprava účastníků cestou na i zhodnocení při návratu, to vše utvořilo v našich myslích nesmazatelný zážitek a touhu ještě někdy v budoucnu „dát“ něco obdobného.

P.S.  Poctivým záznamem GPS jsem naměřil „našlapaných“ 97 km (s přídavkem ve druhé etapě) a zajímavý je i údaj o nastoupané výšce během šesti etap - 2035 m.
- Menorca, termín: květen-červen 2017
Rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za skvělé zážitky ze zájezdu na Menorcu  55+ Pochod kolem Menorcy, z kterého jsme se vrátili 3.6.2017. Zájezd na 100% splnil naše očekávání. Vše co se týká ubytování v hotelu Xaloc, čistoty, úklidu, ochoty personálu, stravy a nápojů bylo bez chyby. Denní perfektní úklid a denní výměna ručníků nás mile překvapila, zrovna jako pěkné a zeleně osázené prostředí okolo bazénu.

Chceme poděkovat oběma delegátkám, které se o nás skvěle a moc mile staraly, o skupinu pobytovou i pochodovou, ale naše hlavní poděkování patří průvodkyni, paní Kláře Rouskové, která nás doprovázela na našem putování po Camí de Cavalls. Hodně jsme ocenili její příjemné chování, ochotu a schopnost improvizace, kdy nám, po dvou prvních náročných dnech pochodu, nabídla zařadit den odpočinku, což jsme ve skupině dost přivítali a zrovna tak, při očekávané změně počasí, dokázala domluvit změny v plánu a zařadit volný den, abychom další trasu, s těmi nejlepšími výhledy, mohli projít až za pěkného počasí a o nic nebyli ochuzeni.

Všichni v naší pochodové skupině jsme se potom shodli na tom, že ač v programu CK bylo prvních 6 dní pochody a pak 3 dny koupání a odpočinku, doporučíme Vaší CK změnu v dalších 11 denních zájezdech na 2+ 1 volný den, 2+ 1 volný den, 2+1 volný den. Během těch volných dní mezi pochody jsme se příjemně zrelaxovali, vykoupali, využili místní dopravy a navštívili hlavní město Mahon a ti co měli více sil si vyšlápli po okolí Punta Prima.

Protože jsou pobyty určené hlavně pro 55+ a možná my jsme byli jedni z těch starších (67 a 66) ve skupině, dovolujeme si vám nabídnout naše poznatky a budeme rádi, když je předáte vedení CK. Jsme turisti a příroda Menorcy a Camí de Cavalls nás vyloženě nadchla. Ale nejsme cyklisti, jen pěškaři, tak doufáme, že se můžeme těšit na nějaké podobné a dostupné trasy pro nás 55+. Děkujeme za zážitky a těšíme se na někdy příště.
- Menorca, termín: květen-červen 2017

V termínu od 17. - 24. 5. 2017 jsme byli s manželem na vašem zájezdu Pochod kolem Menorcy. Skvělé ubytování jsme měli v městečku Punta Prima v hotelu Xaloc Playa, naší úžasnou průvodkyní byla paní Zdena Švarcová. Chtěla bych poděkovat za krásný týden, který jsme mohli na překrásném ostrově strávit. Vše bylo bezchybně zorganizované, program pochodu a poznání historie a dnešního života ostrovanů se nám opravdu velmi líbil. 

Ještě jednou posíláme veliké poděkování a pozdrav paní Zdeně, dlouho jsme se na zájezdu nesetkali s tak příjemným, pozitivním a hlavně vědomostmi nabitým člověkem 🙂 Přejeme celé vaší cestovce hodně spokojených klientů, určitě se s vámi setkáme na dalším poznávání krás světa.

- Menorca, termín: květen 2017
Děkujeme za zaslání CERTIFIKÁTU za pochod kolem MENORKY. Vyloudil nám úsměv na tváři a samozřejmě milou vzpomínku na báječnou dovolenou. I když na tu si zatím vzpomínáme každý den ....... před týdnem, 14-ti dny, 3-mi nedělemi.....měsícem.... jsme byli tam a tam......, snad to znáte. Děkujeme ještě jednou naší milé průvodkyni Zdeně. Je skvělá.
- Menorca, termín: květen 2017
Další recenze
Načítání hotelů a termínů z databáze

Rezervujte zde

Letovisko


Strava a způsob dopravy ,



Cestujete sami?
Přiobjednejte si svoz

Další služby


Orientační cena celkem*

*Orientační cena je počítána pro osoby 55+. Skutečná cena se může lišit.

Zadejte kontakty na objednatele





Další zájezdy - Španělsko

Zájezdy podle typu

Všechny zájezdy podle destinací