Napište nám rezervace@delfintravel.cz Rezervace +420 222 937 627

Servis CK +420 277 775 909

Hledat
Odběr novinek Odebírat

Nechte se uchvátit smaragdem Středomoří!

Ostrov Sardinie splní váš sen o romantické dovolené s jedinečnými zážitky. Svěží přírodu, rozeklaná skaliska, malebné zálivy, průzračné moře, kulturní dědictví i vynikající kuchyni – to vše můžete vychutnávat plnými doušky na každém kroku.

Dodneška si Sardinie zachovala svůj přirozený ráz. Její obyvatelé, kteří jsou na tento kousek země velmi hrdí, totiž pečují o své kulturní dědictví a všechny budovy včetně hotelů staví v naprosté harmonii s přírodou a koloritem vytvářeným staletími.

Slavné pobřeží

Mekkou turistů, pro které se Sardinie stala cílem dovolené, je především Smaragdové pobřeží (Costa Smeralda). Na tomto severovýchodním cípu ostrova se žulové útesy otesané mořskými vlnami i větrem tyčí nad písčitými plážemi a členité pobřeží s mnoha ostrůvky nabízí neobyčejné pohledy na smaragdově zelené moře. Od konce šedesátých let tady vyrostly nové hotely, rezidence a restaurace, aby se vyšlo vstříc rozvíjejícímu se cestovnímu ruchu.

Z Olbie, která je hlavním městem stejnojmenné provincie, směrem na sever leží nejvýznamnější středisko Smaragdového pobřeží Porto Cervo. V jeho přístavu kotví luxusní jachty a z vyvýšeného místa na ně dohlíží kostel Stella Maris postavený ve středomořském stylu. Porto Cervo si oblíbili „normální smrtelníci“ i celebrity, na které zde není problém narazit.

Kostelík Stalla Maris nad městečkem Porto Cervo 

Jen málokdo si nechá ujít návštěvu mysu Capo d’Orso (Medvědí mys) nedaleko města Palau, na němž se tyčí žulová skála připomínající postavu medvěda. Odtud je úchvatný pohled na souostroví La Maddalena a lze spatřit i francouzskou Korsiku, která je vzdálená jen 12 kilometrů.

Území La Maddaleny, které bylo prohlášeno národním parkem, se skládá ze čtyř hlavních ostrovů – La Maddalena, Caprera, Santo StefanoSpargi – a dalších menších. Zajímavá je návštěva Garibaldiho domu na ostrově Caprera, kde generál strávil poslední léta svého života.

Souostroví La Maddalena bylo vyhlášeno národním parkem v roce 1994  

Katalánské dědictví

Atraktivní je i severozápad ostrova – provincie Sassari. Městečko Alghero, založené Janovany a později ovládané Katalánci, má zachované původní historické centrum obehnané opevněním. Algheru se dodnes přezdívá Malá Barcelona, protože se tu hovoří katalánsky. Při zapadajícím slunci můžete vychutnávat romantické procházky po hradbách a pak zavítat do některé hospůdky na místní speciality.

Alghero leží uprostřed Korálové riviéry s dlouhými písčitými plážemi. Je možné vydat se lodí do proslulé Neptunovy jeskyně a pozorovat z různého úhlu vysoko se tyčící výběžek Capo Caccia.

 Romantický západ slunce v Algheru 

Z vyhnanství do rezervace

Po pobřeží dále na sever objevíte oblast Stintina s výběžkem Capo del Falcone. Odtud na dohled se z moře tyčí ostrov Asinara, který byl prohlášen národním parkem. Převážně tady rostou duby cesmínovité a středomořské makchie, tedy zelené keře. Neobydlené území se středověkou pevností dříve sloužilo jako vězení s vysokou ostrahou, v roce 1997 však bylo zrušeno a vznikla zde chráněná přírodní rezervace.

Kromě endemických druhů rostlin tu žijí i divoká zvířata, například kormorán chocholatý, muflon a oslík bílý, po němž je ostrov pojmenován (italsky asino znamená osel).

Oslík bílý žije na ostrově Asinara divoce 

Chcete poznat tento přírodní ráj, který se nachází jen 2 hodiny letu z Prahy? Vydejte se s námi užít si pohádkových pláží a koupání na pobytovém zájezdu Sardinie – Smaragd ve Středomoří. Pro milovníky poznávání pak máme připravený zájezd Krásy Sardinie.

Foto: shutterstock.com

REFERENCE NAŠICH KLIENTŮ

PROČ DOVOLENÁ S NÁMI?

KLIENTŮ
ROČNĚ
13 000
LET
NA TRHU
22
VLASTNÍCH
ZÁJEZDŮ
103
CHARTEROVÝCH
LETŮ
466

Chcete dostávat aktuální informace o cestování, novinkách či akcích? Přihlaste se k odběru našich e-mailů.

Chcete pomoci s výběrem? Zavolejte nám! 222 937 627